Pilshults gårdsbutik Helsingborg

Om oss

Pilshultsgårdsbutik öppnade upp i Juli 2019 och har visionen att vara det självklara valet för våra kunder att handla närproducerat ekologiskt och gårdsmärkt kött.

För oss handlar det om att djur, natur och människor mår bra och att vi sammarbetar på naturens villkor. Korta livsmedelskedjor och gott samarbete är våra ledord.

Gårdsbutiken tillhör vårt företag Hälsingborgs Kött & Chark AB som bedrivs av Marie Taylor och Johan Nilsson.

I vår Gårdsbutik på Pilshults Gård säljer vi ekologiskt fläskkött som kommer från Rosersbergs Gård strax utanför Ekeby. Vi har även ekologiskt, gårdsmärkt och närproducerat nöt- och lammkött från Bjärhus gård utanför Klippan samt frigående kyckling från Ven.

Johan

Johan är lantbrukare och driver Rosersbergs Gård. Ett modernt jordbruk bestående av 650 ha KRAV godkänn växtodling. Här odlas det vete, ärtor och åkerbönor till våra djur.

På Rosersbergsgård föds våra ekologiska grisar upp. Här har de god tillgång till halm och utevistelse i nyrenoverade stallar.

Grisarna bor på Rosersberg i ca: 3-4 månader och föds under tiden upp efter världens hårdaste djurskyddsregler. De äter hö och ensilage samt en specialkost för att få en bättre smak på köttet.

Vi är måna om att grisarna har haft en bra uppväxt för att i slutändan nå fram till en bra produkt.

Marie

Marie är född och uppvuxen på Pilshult och har lekt mycket i butiken som liten men då var det grisar och kycklingar där. Marie har under många år jobbat i både butik och restaurang.

Det ligger varmt om hjärtat att få ta hand om våra kunder och ge den bästa tänkbara servicen.

Det som gör oss speciella är att vi har full kontroll på vårt kött eftersom vi själva föder upp och transporterar samt anlitar lokalt slakteri och styckeri. Vi slaktar en gång i veckan och styckar därefter.

På så sätt kan vi inför varje vecka slakta exakt det antal grisar som vi har beställning på. Därefter säljer vi den färskt inför helgen i vår Gårdsbutik eller levererar direkt till våra kunder.

Vi säljer även ekologiskt nötkött samt ekologiskt lammkött från Bjärhus Gård utanför Klippan.

Förutom Gårdsbutiken kan ni hitta vårt kött på Hemköp i Laröd, Bjärhus utanför Klippan samt Nylanders gårdsbutik i Rydebäck.

Vi önskar er hjärtligt välkomna till Pilshults gårdsbutik.